НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Новости

25.10.2014

Младите од Демир Хисар победници на Хуманитарнит турнир во Кривогаштани

Локалниот клуб на СДММ Кривогаштани, организираше хуманитарен турнир во фудбал. Турнирот имаше регионален карактер, при што учествуваа и тимови од Локалните клубови на СДММ од Крушево, Прилеп и Демир Хисар Повеќе »

24.10.2014

СДСМ Берово: ВМРО-ДПМНЕ и Наџински сакаат да ја зголемат цената на водата врз грбот на граѓаните

Опрвадувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека поголеми цени на водата и канализацијата се поврзани со бизнис планот на Јавното комунално претпријатије „Услуга“ се несоодветни. Согласно овој бизнис план Јавното комунално претпријатие „Услуга“ е задолжено: Прво, да се намалат загубите на вода коишто сега се близу 50%; Второ, да се намали бројот на вработени од 85 на 73 во истото претпријатие; И можеби најважно да се обезбеди вклучување на вода, канализација на сите села во општина Берово Повеќе »

24.10.2014

СДСМ најостро го осудува вчерашниот инцидент во Старата Скопска чаршија

Бараме итно делување на институциите, на Министерството за внатрешни работи, со цел расчистување на случајот, пронаоѓање и санкционирање на сторителите Повеќе »

23.10.2014

Недозволиво е товарот од штетата на власта на Груевски да падне врз студентите!

Груевски овде ниту говори за реформа, ниту пак е горд на високото образование во земјава. Тој призна, неговата власт ја зафркна работата со инфлацијата на непотребни т.н.факултети и полуфакултети и универзитети Повеќе »

22.10.2014

ВМРО-ДПМНЕ ни го разболе општеството

Да имаше макар една друга причина за огромната депресија во Македонија, која зафатила 200 илјади граѓани, ВМРО-ДПМНЕ ќе ја посочеше јасно и гласно. Немаше да прави несоодветни споредби.
ВМРО-ДПМНЕ ни го разболе општеството. Политиките со коишто го управува системот се нездрави.
Личните навреди, дрскиот, некултурен и нечовечен однос на ВМРО-ДПМНЕ, кон граѓаните, особено кон стручните кадри и видни доктори во Република Македонија го покажува степенот на култура во оваа партија
Повеќе »

22.10.2014

Европската комисија даде најдиректна критика досега за Никола Груевски

Што поцрно сака да види ВМРО-ДПМНЕ од оценката на Европската Комисија дека институциите се политизирани, државата и владеачките партии се слепени, медиумите се под контрола, постои селективна правда, а државата е во ќор сокак? Повеќе »

22.10.2014

Во Гевгелија се пие вода со арсен иако сметките се зголемија за 5 пати!

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ и градоначалникот Франгов ги задолжија гевгеличани со кредит од 500 илјади евра за јавното комунално претпријатие. Но парите не се наменија за тоа за што беа земени Повеќе »

22.10.2014

ВМРО-ДПМНЕ и Шехтански спротивно на закон поставуваат в.д. директорка во училиштето Брицо

Ваквото неодговорно однесување е на штета на учениците и образовниот процес. Учениците тоа не го заслужуваат. Тие не смеат да бидат жртви на тесно партиските интереси на ВМРО-ДПМНЕ Повеќе »

21.10.2014

Јакимовски да одговори како ја донесе општината до финансиски колапс

Визијата на Јакимовски за општина Карпош се покажа иста како визијата на Груевски кој ја банкротира Македонија Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ