Генерален секретар на СДСМ

М-р Александар Кирацовски

Александар Кирацовски е пратеник во Собранието на Република Македонија.

Во јуни 2017 година е избран за Генерален секретар на СДСМ.

Во ноември 2015 година е избран за дополнителен заменик министер за информатичко општество и администрација со договорот 2 јуни -15 јули во Владата која ќе ги организира предвремените парламентарни избори во 2016 година.    

Во јуни 2013 година е избран за потпретседател на Централниот одбор на СДСМ.

Раководител на Центарот за комуникации при Општинската организација на СДСМ Битола бил во периодот од 2012 до 2013 година.

Кирацовски бил потпретседател на Социјалдемократската младина на Македонија во периодот од 2010 до 2012 година. Претседател на Локалниот клуб на СДММ Битола бил во периодот од 2008 до 2010 година.

Од 2011 година работи како раководител на Центарот за развој на човечки ресурси и во Фондација Бизнис Стартап Центар Битола и консултант за стратешко бизнис планирање во Бизнис Инкубатор Битола (Центар за развој на мали бизниси и Бизнис Инкубатор - Битола) во рамките на проектот „Бизнис без граници“ (Business Without Borders) поддржан од USAID.

Во 2008 година ја освојува првата награда на натпреварот за најдобар бизнис план, организиран од SPARK Холандија и има значаен придонес во развојот на претприемништвото во пелагонискиот регион.

Во 2010 година магистрира во областа на Менаџментот на човечки ресурси, при „Универзитетот за Туризам и Менаџмент“ во Скопје, со магистерски труд на тема од областа на политичкото лидерство.

Дипломира на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола на машинскиот смер, насока - Индустриско инженерство и менаџмент во 2007 година.

Поседува сертификат за успешно завршена „Политичка академија“ во организација на Прогрес Институт, Фондација Фридрих Еберт и Олоф Палмне – Меѓународен центар; Сертификат за обуки во сферата на претприемништвото, менаџментот, маркетингот и односите со јавноста, во организација на SPARK Холандија; Сертификат за обуки од областа на бизнисот во организација на USAID и Сертификат за успешно завршена обука за Менаџмент на човечки ресурси, во организација на Фондот за развој на човечки ресурси.

Колумнист е во дневниот весник Дневник.

Роден е на 23.02.1983 година во Битола. Oженет и татко на две деца.

 


КОНТАКТ: 

Тел: +389 2 3293130
Факс: +389 2 3293114
Mail: a.kiracovski@sdsm.org.mk 
Адреса: Бихаќка 8, 1000 Скопје
Република Македонија

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени