mchi

Најнови вести

ВМРО-ДПМНЕ со години владееше со Кисела Вода и Скопје, а наместо за реални проекти парите на граѓаните ги трошеше на споменици

dbi

13.02.2018

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ повеќе од една деценија ја имаше власта во општина Кисела Вода и Град Скопје и доколку сакаше, досега имаше можност да обезбеди нова училишна зграда за средното земјоделско училиште и нова спортска сала за училиштето „Рајко Жинзифов“, но наместо тоа ВМРО-ДПМНЕ парите на граѓаните ги трошеше на лажен барок, споменици и криминални тендери за сопствено богатење.

За разлика од расипничкото владеење на ВМРО-ДПМНЕ, локалната власт во Кисела Вода предводена од СДСМ преку одговорно, домаќинско и транспарентно работење, ги решава напластените проблеми создадени од ВМРО-ДПМНЕ и спроведува низа на проекти преку кои се унапредува квалитетот на живот на сите граѓани. Во првите месеци од мандатот новата локална власт предводена од СДСМ започна со стабилизирање на општината, решени се околу 3000 предмети за легализација, исчистени се депониите, а општината е отворена за граѓаните.

СДСМ, како на локално, така и на централно ниво продолжува со посветено и одговорно спроведување на мерките што обезбедуваат инвестиции, развој и квалитетен живот за сите граѓани.

 

Скопје, 13.02.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени