mchi

Најнови вести

Иванова: Мицкоски да не се крие туку да одговори на прашањата за договорите од 10.5 милиони евра

dbi

16.04.2018

Изјава за медиуми,
Михаела Иванова, СДММ
Скопје, 16.04.2018

 

Почитувани граѓани,

Христијан Мицкоски не треба да се крие зад социјалните мрежи туку јавно да излезе пред граѓаните и да одговори на сите прашања кои се однесуваат на периодот кога тој раководел со ЕЛЕМ.

Од оваа државна компанија вчера соопштија дека веднаш откако Мицкоски стапил на функцијата директор, АД ЕЛЕМ склучило договор преку непосредна спогодба, со две компании, во вредност од 10,5 милиони евра.

Мицковски е должен да објасни пред јавноста за овој договор од 10,5 милиони евра.

Зошто цената за ископ во овие договори е повисока од сегашната цена за ископ?

Дали Мицковски бил дел од некои сомнителни шеми, по налог на Никола Груевски?

Наместо да се заканува со тужби, како неговиот претходник Никола Груевски, Мицкоски треба да одговори зошто не им исплатил К 15 на вработените во АД ЕЛЕМ за 2017 година.

 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени