mchi

Најнови вести

Мицкоски втор ден се крие и не дава одговори на прашањата поврзани со неговото раководење на АД ЕЛЕМ

dbi

16.04.2018

Соопштение за јавност


Мицкоски втор ден избегнува да се произнесе по официјалните информации од АД ЕЛЕМ според кои веднаш откако Мицкоски стапил на функцијата директор, АД ЕЛЕМ склучило договор преку непосредна спогодба, со две компании, во вредност од 10,5 милиони евра.

Наместо да се крие зад лажните вести на неговата партија, Христијан Мицкоски треба излезе пред јавноста и да одговори на прашањата поврзани со неговото раководење со АД ЕЛЕМ.

Мицковски е должен да објасни пред јавноста за овој договор од 10,5 милиони евра и да одговори зошто цената за ископ во овие договори е повисока од сегашната цена за ископ и зошто на вработените во АД ЕЛЕМ не им биле исплатен надомест за К 15 за 2017 година?

Мицкоски мора да даде одговори на овие прашања. Лажните вести на ВМРО-ДПМНЕ и заканите за тужби на Мицкоски нема да ги сокријат официјалните податоци за дејствувањето на Мицкоски како генерален директор на АД ЕЛЕМ.

 

Скопје, 16.04.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени