mchi

Најнови вести

СДСМ на терен со граѓаните на Страшинци: СДСМ е на страна на граѓаните, се подобруваат условите за секој земјоделец

dbi

16.07.2019

Соопштение за јавност

 

СДСМ продолжува со вистинска грижа за сите граѓаните, се спроведуваат клучни ветувања, се намалуваат трошоци, растат плати и пензии, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните.

2 години СДСМ вистински се грижи за земјоделците, за нас секој е важен.

Доказ за тоа дека го слушаме гласот и потребите на граѓаните се работните активности на тимовите на СДСМ во рамки на летото и интензивните маалски средби.

На денешната маалска средба во село Страшинци, присуствуваа градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски и министерот за земјоделство, шумарство и водостапанство од СДСМ, Трајан Димковски .

На средбата се разговараше за соработката помеѓу централната и локалната власт и проектите кои се реализираат во интерес на граѓаните.

Со мерката зелена нафта, над 200 милиони денари завршуваат назад кај 55 илјади земјоделци.

Тука е и мерката за поврат на персоналниот данок за земјоделците, но и за поврат на 15% од ДДВ, мерки со кои се враќаат пари назад кај граѓаните, кај земјоделците.

Овие маалски средби имаат за цел да овозможат граѓаните да ги презентираат нивните потреби и предизвици со кои се соочуваат, како и да се слушнат нивните сугестии.

СДСМ е со граѓаните, го слуша нивниот глас и делува!

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени