mchi

Најнови вести

По повеќе децении се реконструира улицата Благоја Стефковски во Гази Баба, градиме по план

dbi

09.09.2019

Изјава за медиуми, Марко Ѓорѓиески, претседател на ОО СДСМ Гази Баба

Почитувани граѓани, почитувани медиуми,
 
Власта предводена од СДСМ продолжува постепено кон реализација на своите ветувања.
 
После повеќе децении започнуваме со реконструкција на улицата Благоја Стефковски, улица коишто е од огромно значение од голем број граѓани, а особено за граѓаните од општина Гази Баба.
 
Реконструкцијата ќе се одвива во неколку фази, во првата фаза опфаќа реконструкција и обнова на улицата во должина од 840 метри.

 
После оваа фаза, продолжуваме со изградба на пешачки и велосипедски патеки кои ќе ги спојат населбите Маџари и Ченто со останатите велосипетски патеки во нашиот град.
 
Дополнително, продолжуваме со праксата градежните активности да се одвиваат и во текот на ноќните часови со цел да се скрати времето на градежните активности, но и да се намали потенцијалниот сообраќаен метеж.
 
Заедно со граѓаните продолжуваме во реализација на нашата програма и посветена работа во заедничкиот општествен интерес.
 
За нас зборот важи, така и продолжуваме во иднина.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени