mchi

Прес центар

Тунтев: Препораката за членство во ЕУ е признание и патоказ за идните реформски процеси што не очекуваат

Пораките кои денес ги добивме од високата претставничка за надворешна и безбедноста политика на Европската унија Федерика Могерини и вчера од еврокомесарот Јоханес Хан како и исклучително позитивниот Извештај за напредокот на Република Македонија се јасен сигнал дека нашата државата се движи во вистинскиот правец

dbi

19.04.2018

Ременски: Очекуваме опозицијата да го поддржи Законот за медиуми што обезбедува професионален јавен сервис

Очекуваме опозицијата да го подржи Предлог-законот кој што ќе обезбеди транспарентен, независен, ефикасен и отчетен јавен радиодифузен сервис и транспарентно, независно, ефикасно и отчетно регулаторно тело во областа на аудио и аудиовизуелните медиумски услуги

dbi

17.04.2018

Иванова: Мицкоски да не се крие туку да одговори на прашањата за договорите од 10.5 милиони евра

Христијан Мицкоски не треба да се крие зад социјалните мрежи туку јавно да излезе пред граѓаните и да одговори на сите прашања кои се однесуваат на периодот кога тој раководел со ЕЛЕМ

dbi

16.04.2018

Ременски: Усвоените реформски закони ги унапредуваат демократските процеси и обезбедуваат сигурност за сите граѓани

Политиката на инклузивност, на соработка и отворени врати се покажа дека е реална и дава резултат, што е во интерес на Македонија и сите нејзини граѓани

dbi

13.04.2018

Иванова: Мицкоски да не се обидува да се крие зад народот туку да одговори за неговата улога на 27-ми април

Христијан Мицкоски вчера призна дека бил во толпата пред Собранието и учествувал во настаните од 27-ми април.

dbi

29.03.2018

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени