YetAnotherForum
Добрeдојдовте Пребарај | Активни Наслови | Најави Се | Регистрирај Се

Законите на Дпмне, европски или ?
intel
#1 Испратено : Monday, January 25, 2010 11:42:11 PM
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 11/30/2009
Пораки: 0
Локација: Skopje
Закон за заштита од пушење.
- Дали се пуши во чајџилницте во турска чаршија ?
- Дали се пуши во кафулињата во Рамстор- Тетово ?
- Каде е забрането пушење на тараси кои што се покриени со тенди ? Ѓорчев најави промени ама никој не забележа дека кажа, летни бавчи кои што не се покриени, на што се мисли ??

Закон за сообраќај.
- Во која држава во европа на возачот му се пишува казна..пардон ГЛОБИЧКА ако совозачот е под дејство на алкохол ??? Замислете, одам на гости со сопругата и ако испијам две пива треба да седам назад...како криминалец кој го приведуваат.
- Во која држава во европа е со закон одредено(наредено) да мораш да дуваш и каде е 0.1. Знаат ли дека орагнизмот во зависност од храната произведува алкохол до 0.15 ???

Закон за јавен ред и мир.
- Не крчи после 23 часот да не го разбудиш комшијата, ама затоа некој ќе "пее" од минаре со озвучување 5.1 долби дигитал, 6 X 200 W , aма немале како да измерат колку db е.

Од останатите,
- не вари ракија
- не прави ајвар
- не прави скара
- не пери кола
- не пуши, не диши, не јади ноќе, не брчи со скинат ауспух(ни до мајстор)итн..затоа што ти си Македонија.

Се бираат најригорозните закони. Зошто ? Сакате европа а ? Епа еве ви. Кој е најлош закон за сообраќај, Ирскиот, е тој же го донесеме и така редум. Смислено нема што. Да каже човек, НЕ САКАМ ВО ЕВРОПА, поарно ми е вака.
Нека знае комитетот, нема Комитско ако ороводецот е Аспарух. К.П.Мисирков
Благородна Дулиќ од собраниската говорница рече: Вака ли ќе одите во ЕВРОПЕЈСКИОТ сојуз колеги од СДСМ.
intel
#2 Испратено : Wednesday, January 27, 2010 1:37:39 PM

ДПМНЕ 2006
Цитат:
Возила постари од четири години нема да може да се увезуваат во Македонија. Од први јануари импортерите на половни патнички и товарни возила ќе треба да работат по новиот правилник што го изготви Министерството за економија.

Критериумите заострени, границата од шест, сега се скратува на само четири години старост. Одлуката е објавена во службен весник.

Од министерството за економија велат, новите правила имаат цел да ја зголемат безбедноста во сообраќајот и да се воведат европските стандарди.

http://www.a1.com.mk/ves...fault.aspx?VestID=72307

Нека знае комитетот, нема Комитско ако ороводецот е Аспарух. К.П.Мисирков
Благородна Дулиќ од собраниската говорница рече: Вака ли ќе одите во ЕВРОПЕЈСКИОТ сојуз колеги од СДСМ.
karatasev dimitar
#3 Испратено : Wednesday, January 27, 2010 4:08:45 PM

Пораки: 32
Локација: Republika Makedonija
vo makedonja se pravat zakoni za da se zemat pari od gragjanite bidejki vladata ne nosi vo bankrot,budzetot e prazen....pa so kazni po graganite....sramota....a zakonite treba ubavo da se donesat so debata i rabota,a ne samo da se glasa kako sto toa go pravat pratenicite od vmro-dpmne!!!!!!!na makedonija i trebaat vistinski evropski zakoni,a ne zakoni polni so propusti....ccc.......
Petar
#4 Испратено : Monday, February 22, 2010 11:11:08 PM

Поврзани: 2/16/2010
Локација: Negotino
nikade vo svetot nema ovakov zakon za pusenje kako kaj nas,i ako veke ima si ima obezbedno prostorii za pusacite.tuka kaj nas dojde do diskriminacija na pusacite.so noviot predlozen zakon od stana na vmro znaci ako kako kaj nas vo negotino site kafici se naredeni na edna ulica i site se so nastresnici i letno vreme cadori nad masite znaci pak nema da moze da se puse.gluposti cisti,jas ne sum pusac ali ni pa mi smetat cigarite,ni pa nekoj da puse.toa e primer davam ono i u sustina taka e,kupuvas mesto,gradis objekt,prafis kafic ili diskoteka,zaposluvas lugjemokacas site danoci pridonesi se na drzavata,i ti ide nekoj i ti vika nema pusenje od utre tuka.u tvoj sopstven lokal,sto si go izgradil ili kupil nebitno,vazno so tvoi pari,tvoe mesto se plus plata davas na lugje,placas i ddv i se,i nemoze.ta isto ko da ti dojdat doma i ti recat od utre nemoze da pusis ti doma
valerijana
#5 Испратено : Wednesday, February 24, 2010 10:33:19 AM

Поврзани: 2/20/2010
i posle ustavniot sud mu e vinoven na g-dinot gruevski zatoa sto mu pagaat zakonite kako kruski se gleda deka nema kapacitet ovaa vlada da ja vodi drzavata kako sto treba se nadevam deka brgu ke gi snema zasto ova veke ne se trpi da gledas kako nekoi nepismeni ti solat pamet a neznaat dve recenici da svrzat kako sto treba samo steta za narodot sto 4 godini tapka vo mesto mozebi ne go zasluzi ovaa sto mu se slucuva ama pa i sam si go odbra
Petar
#6 Испратено : Friday, February 26, 2010 12:10:00 AM

jas neznam bas tocno ali mislam deka sne rekordna drzava vo koja tolku zakoni doneseni od vlada se padnati na ustaven sud,moze sum greska ali kazav neznam tocno.
a inace da se nadovrzam samo,znaat oni da vikat samo "vie koga bevte na vlast ..." abe ne nazad,da gledame sega se 4 godini veke,ali se propadna veke,nema fabrika sto ostana salam,nema pat sto ne e cel dupki,nema ... da ne brojam poveke nataki
Politikolog
#7 Испратено : Friday, March 12, 2010 3:19:03 PM

Поврзани: 3/11/2010
Локација: skopje
ova sto go pravi ovaa vlast e cista glupost,kako prvo,tie ne se sposomni da ja vodat drzavata,a ne da donesuvat zakoni.toa sto neznaat zakoni da donesat i da odgovara so ustavot,a ne da vikaat deka im bil kriv ustavniot sud deka bil partiski,toa e cita glupost.ustavniot sud dobro si ja vrsi rabotata i se grizi za ustavnosta i zakonitosta.
Branko Crvenkovski - Vreme e za novi pobedi
Politikolog
#8 Испратено : Saturday, March 13, 2010 6:20:16 PM

Поврзани: 3/11/2010
Локација: skopje
zakonite na ovaa vlada,spored mene ne se evropski tuku kako mali deca da gi donesuvaat.gi gledam samo se zalat na ustavniot sud,sto gi ukinuva.toa sto oni ne se sposobni da donesat zakon,koj ke bide spored ustavot,a oni samo donesuvaat zakoni koj ne se sovpagaat so ustavot i posle koj im bil kriv,ustavniot sud.spored niv bil partiski,kako moze ustaven sud da bide partiski?spored mene nemoze,oni dobro si ja vrsat rabotata i gi branat ustavnosta i zakonitosta.
Branko Crvenkovski - Vreme e za novi pobedi
valerijana
#9 Испратено : Wednesday, March 17, 2010 9:39:58 AM

Поврзани: 2/20/2010
kako moze da e ustaven zakonot sto go donesoa za treto i cetvrto dete, pa normalno deka ustavniot sud ke rece deka ne e ustave koga gi stava graganite vo neednakva polozba dali nekoj voopsto se setil da pomisli i da ispita dali ima sansi toj zakon da se kosi so ustavot a ne da place posle kako ustavniot sud e partiziran
Petar
#10 Испратено : Thursday, March 18, 2010 8:52:10 PM

valerijana Напиша:
kako moze da e ustaven zakonot sto go donesoa za treto i cetvrto dete, pa normalno deka ustavniot sud ke rece deka ne e ustave koga gi stava graganite vo neednakva polozba dali nekoj voopsto se setil da pomisli i da ispita dali ima sansi toj zakon da se kosi so ustavot a ne da place posle kako ustavniot sud e partiziran

se slozuvam
buckovist
#11 Испратено : Tuesday, March 30, 2010 1:30:35 PM

Поврзани: 3/30/2010
MISLAM DEKA SE DALEKU OD EVROPSKI ZATOA OD EVROPA IM GI VRAKJAAT I GI NOSAT PO 6 PATI NE SAMO STO NE SE EVROPSKI TUKU SE I PROTIV USTAVNI FALA BOGU SHTO USTAVNIOT SUD SI JA RABOTI PROFESIONALNO RABOTATA I GO CHUVA USTAVNIOT POREDOK INAKU TESKO NA MAJKA MAKEDONIJA
marsovec
#12 Испратено : Saturday, May 08, 2010 7:45:56 PM

Поврзани: 4/25/2010
Пораки: 48
Локација: Скопје
Луге какви европски закони.Пратете ја трагата на парите и се ќе ви биде јасно.Се што се чини е да им се испразнат џеповите на граѓаните и задолжување на дежавата за приватни интереси на фамилијата а пошироко и партијата.За државата и нејзините граѓани најмалку се мисли, тоа е повеќе од очигледно( фискални каси, ПП апарати, компјутери,игралишта,скулптури,владата издавач,градител?пропагатор ЕПП на власта.... и сето нетранспарентно и незаконско - според државниот ревизор = корупција и пљачка).
Да беа тие опозиција ќе ја кренеа цела Македонија на нозе и владата ќе ја исфрлеа на клоци?
Утре, повеќе за ова.Чао!
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА
Корисници кои ја гледаат оваа тема
Guest
Скокни  
Не Можете да поставувате нови теми во овој форум.
Не Можете да одговарате на теми во овој форум.
Не Можете да ги бришете вашите пораки од овој форум.
Не Можете да ги уредувате вашите пораки во овој форум.
Не Можете да креирате анкети во овој форум.
Не Можете да гласате во анкети на овој форум.

Theme by (SDSM)
Овозможено од {0} Верзија {1} YAF 1.9.403 beta | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
Страницата беше креирана за 0.179 секунди.